tisdag 17 december 2013

Kan själv!

Vi har rätt många ungtuppar som ska slaktas, men jag har tidigare inte tagit ur dem utan det brukar sambon göra. 
Tupparna har blivit könsmogna och har börjat vara på hönorna rätt rejält. Några av dem har varit rätt elaka mot en gammal dam som ruggar. Hon var rätt svag en dag efter deras hackande, för det är inte bara att de sätter på utan de hackar på dem också. Jag satte damen i förrummet ett par dagar med mat och vatten, hon hade även tillgång till värmelampa, men den ville hon inte använda.
Idag verkade hon pigg och alert, så jag släppte ihop dem igen. Damen gick glatt in igen, ställde sig och åt med de andra hönsen, fram till unghönsen såg henne och bara fullkomligt flög på henne. Den som var värst hamnade på huggkubben..... 
Jag lyckades ta ur och flå, det tog en stund, men jag tror att sambon godkänner resultatet när han kommer hem. Sen kommer den hamna i frysen, precis som alla våra andra ungtuppar gör. 
Det finns säkert de sim har åsikter om att vi slaktar våra tuppar och äter dem, fine, jag tvingar ingen att äta våra kycklingar. För mig känns det bra att kunna göra så, liksom vi äter fisken som sambon fiskar osv.

2 kommentarer:

  1. Det är väl det bästa att äta sina lyckliga friska djur. Har laddat länge för att klara av det, ska snart äta två ungtuppar som vi och en kompis haft. Då vet jag inte direkt vem som är våran heller. Man borde ju inte äta stackarna som ligger i frysen på affären om man inte kan äta sina egna egentligen. Men det känns svårt om man kelat med dem och gett dem namn. Så vi får se hur det går. God jul till dig/kram

    SvaraRadera
  2. Jag brukar inte namnge tupparna om jag absolut inte vet att vi ska behålla dem. Sen får de ligga i frysen ett tag innan vi tillagar dem.

    SvaraRadera