måndag 24 juni 2013

Äntligen hönsgård!

Under två helger har vi nu slitit med själva hönsgården. Innan dess har vi gjort massa förarbeten som var lika bra att göra innan hönsgården kom upp. Men nu är det nästan klart. Bara ett taknät och öppningar till de två mindre gruppernas utegård. Ute har vi bara två avdelningar, en rejält stor på ca 25 kvm, en mindre på ca 15 kvm. Den stora är klar med taknät och allt. Bara nån buske som ska planteras. 
Den mindre hagen får de två mindre grupperna dela på. 
Tanken är att de ändå ska gå tillsammans förutom under avelsäsongen. Då får de vara ute var sin dag eller så. 
Utegården är rejäl och förhoppningsvis viltsäker. Det är egentligen bara om höken kommer på att den kan ta sig igenom bärnätet eller om vi får besök av klättrande vilt. 
Nätsektionerna som är på utsidan är klädd med plåt nertill och kommer från svärfar. Han använde dem när han hade höns en gång. Egentligen gillar jag inte plåten men har gett med mig på den punkten. I övrigt är jag nöjd med gården. Hade kunnat vara ännu större, om vi nu får problem med vilt för då kan jag ju inte ha hönsen lösa i trädgården alls. Nu har ju den stora gruppen kunnat vara lösa när vi är hemma.
1 kommentar:

  1. Vilket hästjobb!Det är ju för sorgligt att man måste låsa in dem egentligen, som om man bodde i Afrika eller nåt;)Ha det gott/Marie

    SvaraRadera