måndag 23 januari 2012

Lite skillnad

För ett par veckor sen fick jag 4-6 ägg i veckan. Idag har jag fått 4 ägg på en dag!
Storleken varierar en del också, ett av de små vägde 43 g och det största vägde 70 g. Det måste vara en lohmann som la det stora, för jag tror australorpens väger ca 55g, New Hampshirens ska väga 55-60g och silkisarnas ska väga ca 40-45g. Kan ju inte hålla på och väga äggen, men så här i början kan det vara lite småkul att kolla.

4 kommentarer:

 1. Oj vad jag tyckte det lät mycket med 70 gr. Gick och vägde ett av mina 71 gr! Trodde dem låg på ca 55-60, de vägde 44 gr i början=) Så nu vet jag det, som sagt man väger ju mest i början. Ha det gott/Marie

  SvaraRadera
 2. Det är lite roligt att väga och jämföra på olika sätt. första året jag hade höns bokförde jag antal ägg från varje ras dagligen, bara för att jag var nyfiken på hur många ägg de la under ett år. ;-)

  SvaraRadera
 3. Man kan ju lugnt säga att skillnaden är stor mellan det lilla 40g ägget i jämförelse med 70g :)
  Var lite inne på att köra lite bokföring med, men känner att jag inte har koll på vem som lägger vad riktigt eftersom alla är tillsammans. Sen kan jag ju gissa att de små är silkisarnas, men tex australorpens första ägg vägde ju bara 44g från början och nu 55g.

  SvaraRadera
 4. Det är ju svårt när äggen har samma färg... Här lägger ju alla olika färger på äggen, och då är det ju avsevärt lättare!

  Mina unga faveroller la ägg på ca 40g första månaden, nu när de värpt i drygt 2 är äggen upp på 55-60g. =)

  SvaraRadera